V době koronaviru máme více času i na tvoření a vyrábění. Proč si tedy letos nevyrobit také vlastní adventní kalendáře? Do jejich výroby můžete z velké části zapojit i děti. Jaká překvapení na ně budou čekat v jednotlivých „okénkách“ adventního kalendáře, to už určitě dokážete zajistit tak, aby na to nepřišly a překvapení pro ně zůstalo skryto. A pokud zrovna neholdujete sladkému mlsání, můžete do adventního kalendáře skrýt úkoly, hádanky nebo výzvy pro celou rodinu.

Papírový adventní kalendář – domečky

shutterstock-1555755836

Tento adventní kalendář si s dětmi vytvoříte velice snadno. Budete potřebovat bílý tvrdší papír, barevné papíry na stříšky a okénka. Fix na očíslování. Tvar a velikost domečku si můžete zvolit dle drobností, které budete do adventního kalendáře schovávat.

Vánoční vesnička

shutterstock_1843381123

Z papíru si můžete vytvořit i efektní dekoraci ve formě adventní vesničky. Můžete ji pak doplnit světelným řetězem. Bude se krásně vyjímat na okenním parapetu nebo ji můžete umístit do krabičky, nebo na větší tác a nechat ji dětem na hraní.

Adventní kalendář z roliček od toaletního papíru

shutterstock_1830841121

Skvělým pomocníkem při výrobě tohoto adventního kalendáře jsou roličky od toaletního papíru. Ty k sobě secvakneme sešívačkou, nebo slepíme vhodným lepidlem. Poté odekorujeme barevným papírem, který můžeme nalepit oboustranně lepící páskou, nebo lepidlem na papír. Do ruliček schováme sladkosti, a každou ruličku zvlášť uzavřeme očíslovaným papírovým kolečkem.

Adventní kalendář z papírových sáčků

shutterstock_785968402

Další zajímavou a rychlou volbou k vytvoření efektního kalendáře je využití papírových svačinových sáčků. Sáčky můžeme podle libosti odekorovat razítky, samolepkami, nebo pomalovat. Pak stačí sáčky naplnit, uzavřít, vytvořit dírku pro zavěšení, přidat provázek a pověsit třeba na kousek větvičky. Doplníme dekorace, zavěsíme a je hotovo.

Perníkový kalendář

shutterstock_231999793

Pokud už se nemůžete dočkat vánočního pečení, upečte si jedlý adventní kalendář z perníkového těsta. Tvary můžete vykrojit každý jiný, případně všechny stejné a odlišit je zdobením. Perníčky můžete uložit do dózy, nebo do nich udělat dírky a zavěsit je na větvičku.