Návod na přípravu Ghí jsme vám již představili, teď tady máme pár tipů, kde přepuštěné máslo skvěle využijete.

Homemade Melted ghee clarified butter in open glass jar and spoon on saucer standing on white marble table with green branch. Grey wall at background.

Výhoda Ghí – přepuštěného másla je, že se z něj při přípravě odstraní všechny bílkoviny a nečistoty, které se po zahřátí vysráží na povrchu. Vznikne tak čistý mléčný tuk, který při skladování nežlukne a při tepelných úpravách se nepřepaluje.

Použitím Ghí při vaření dodáte jídlům krásnou jemnou chuť a vůni.

Ocení jej i lidé s nesnášenlivostí laktózy.

Použití Ghí je široké. Můžete na něm smažit, péct i vařit. Zkuste jej použít do vašich oblíbených jídel místo klasického tuku. Nebojte se jej použít i do vašich oblíbených sladkých receptů. Nebo třeba na smažení palačinek.