Včelí med: přírodní antibiotikum
Přichází jaro a s ním se probouzí i včely, od kterých brzy získáme i nový med. Již naše babičky znaly léčivé účinky tohoto lahodně sladkého včelího produktu.
Proč je med tak zdravý?
- Vědci prokázali, že med ničí spoustu nežádoucích mikroorganismů. Navíc nemá žádné nežádoucí účinky jako chemicky vyrobené antibiotika,
- posiluje imunitu,
- je známý jako prevence proti rýmě, kašli, angíně,
- pozitivně působí na vysoký tlak, pálení žáhy, zácpu,
- lze ho použít na nespavost, zklidňuje nervy,
- léčivě působí na rány, popáleniny, omrzliny, proleženiny, popraskané rty.
Med užívejte jako prevenci. Postačí k tomu každý den jedna lžička medu. Příliš přitom nezáleží, jestli budete užívat med lesní, luční nebo smíšený.
Chcete-li si s ním osladit např. bylinkový čaj, počkejte nejprve, až vám trochu zchladne. Med by nikdy neměl přesáhnout teplotu 40°C, aby nepřišel o své účinné látky.

Publikováno