Oslavte Den dětí zdravým pohybem na čerstvém vzduchu a připomeňte si společně s dětmi jednu ze starších a oblíbených venkovních her.

Co budete ke hře potřebovat: jakoukoli křídu + kamínek

Pomocí křídy nakreslete panáka a jednotlivá pole očíslujte (viz foto). Nezapomeňte dokreslit startovací čáru, ze které hra začíná. Skákací panák je určen pro libovolný počet lidí.

Pravidla hry:

První hráč hodí kamínkem na pole s číslem 1, poté skáče po jedné noze postupně podle čísel, přičemž vždy přeskočí pole s kamínkem. V místě, kde má panák dvě pole vedle sebe, skočí hráč současně oběhma nohama roznožmo. Dále pokračuje po jedné noze. V hlavě panáka opět skočí roznožmo. Následuje výskok s rotací o 180 stupňů a hráč se musí panákem proskákat nazpět. Úkolem je vzít kamínek z daného políčka a toto pole zároveň přeskočit.

Hra dále pokračuje stejným způsobem, mění se pouze políčko, kam se kamínek hází (od č. 1 směrem nahoru)

Při hře je potřeba vyvyrovat se šlápnutí na čáru, špatného skoku nebo chybného hodu kamínkem. Pokud hráč takovou chybu udělá, nechá hozený kamínek v poli a pokračuje další hráč. Jakmile se vystřídají ostatní hráči, dokončí první hráč svou hru a začne u toho pole, kde jeho kamínek zůstal.

Po ukončení hry mohou hráči zkusit skákání pozpátku – tedy začít skákat od pole s nejvyšším číslem nebo si hru stížit skákáním po levé noze atp.

Foto:8zskladno.cz